Διαδερμική Laser Δισκεκτομή

Η Διαδερμική Laser Δισκεκτομή είναι μια μέθοδος λύσης του προβλήματος της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου ή δισκοκήλη

Είναι μία πολύ συχνή πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί πρακτικά σε όλες τις ηλικίες , από παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους. Είναι πιο συχνή μεταξύ των 30 και 40 ετών.

Όταν η δισκοκήλη πιέζει κάποιο νεύρο μέσα στο σπονδυλικό σωλήνα έχει ως αποτέλεσμα την ισχιαλγία. Δηλαδή πολύ έντονο πόνο κατά την πορεία ενός νεύρου. Που μπορεί να επεκτείνεται σε όλο το πόδι.

Η αρχική θεραπεία

Είναι συντηρητική με φαρμακευτική αγωγή. Και πιθανώς επισκληρίδιες εγχύσεις. Στις περιπτώσεις όμως που ο πόνος δεν υποχωρεί , πρέπει κανείς να προβεί σε παρεμβατικές μεθόδους.

Μία μέθοδος πραγματικά ελάχιστης παρεμβατικότητας (MinimalInvasive) που μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία και χωρίς νοσηλεία στο νοσοκομείο είναι η διαδερμική δισκόλυση με laser.

Διαδερμική laser‘δισκεκτομή’

Διαδερμική laser‘δισκεκτομή’

Κατά τη μέθοδο αυτή υπό τοπική αναισθησία και ακτινοσκοπική καθοδήγηση τοποθετούμε μία οπτική ίνα μέσα στο δίσκο που πάσχει και με την ενέργεια του laser προκαλούμε εξάχνωση τμήματος του δίσκου και άρα μείωση της πίεσης του νεύρου.

Με τον τρόπο αυτό

Ο ασθενής χωρίς αναισθησία και χωρίς νοσηλεία μπορεί να απαλλαγεί από τα συμπτώματά του και να αποφύγει ένα χειρουργείο σπονδυλική στήλης.

Διαδερμική laser‘δισκεκτομή’

Διαδερμική laser‘δισκεκτομή’

Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ενδείξεις για αυτή την παρέμβαση.

Θα είναι χαρά μας να το συζητήσουμε από κοντά, αν σας ενδιαφέρει.