Ermou 44, Thessaloniki, 54623

Διαδερμική Laser Δισκεκτομη

Πως συντελεί η πρόοδος της ιατρικής τεχνολογίας αντιμετωπίζει τη δισκοκήλη, θεραπεία με laser τώρα και στη Θεσσαλονίκη

Απαλειφθείτε τώρα από τη δισκοκήλη, η θεραπεία με laser στη Θεσσαλονίκη είναι γεγονός. Η Διαδερμική Laser Δισκεκτομή είναι μια τεχνική που προέκυψε μετά από χρόνια έρευνας και προόδου στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο που προσφέρει λύση στο συχνά εμφανιζόμενο πρόβλημα της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Τι είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου, ή αλλιώς "δισκοκήλη¨;

Πρόκειται για μία πολύ συχνή πάθηση που εντοπίζεται στην περιοχή της σπονδυλικής στήλης του ανθρώπινου σώματος. Δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, καθώς μπορεί να εμφανιστεί πρακτικά σε όλες τις ηλικίες, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους. Έχει μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στο ηλικιακό πλαίσιο μεταξύ των 30 και 40 ετών. Όταν η δισκοκήλη ασκεί πίεση σε κάποιο νεύρο μέσα στο σπονδυλικό σωλήνα έχει ως αποτέλεσμα την ισχιαλγία. Ως ισχιαλγία χαρακτηρίζεται ένας πολύ έντονος πόνος που ακολουθεί την πορεία ενός νεύρου. Μπορεί να εκτείνεται κατά μήκους ολόκληρου του ποδιού.

Η αρχική θεραπεία για την κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Πρόκειται για ένα συνδυαστικό θεραπευτικό μοντέλο, κυρίως συντηρητικής φύσεως, με έμφαση στην φαρμακευτική αγωγή. Υπάρχει και η πιθανότητα της αναγκαιότητας για εγχύσεις φαρμακευτικών ουσιών στον επισκληρίδιο χώρο του νωτιαίου μυελού. Κοινώς, εάν ο υπεύθυνος θεράπων κρίνει πως είναι αναγκαίο, προτείνεται διαδικασία “βελονών”, όπως είναι γνωστές στην καθομιλουμένη, στην μέση. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που ο πόνος δεν υποχωρεί. Σε αυτές ο υπεύθυνος θεράπων ιατρός μπορεί να κρίνει αναγκαίο το προβεί σε πιο παρεμβατικές μεθόδους.

Χάρη στην συνεχή εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας, έχουν αναπτυχθεί πλέον χειρουργικοί μέθοδοι ελάχιστης παρεμβατικότητας, γνωστές ως “Minimal Invasive Surgery“. Μία τέτοια μέθοδος ελάχιστης παρεμβατικότητας (Minimal Invasive Surgery) είναι η διαδερμική δισκόλυση με laser, γνωστή και ως δισκεκτομη με laser. Η εν λόγω τεχνική μπορεί να γίνει χωρίς τις συνηθισμένες ταλαιπωρίες που φέρνει μαζί του ένα συμβατικό χειρουργείο. Μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, μειώνοντας την ανάγκη παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο ή στην κλινική για παρακολούθηση.

Τι συμβαίνει κατά την διάρκεια της διαδερμικής δισκόλυσης με laser;

Ας διαλευκάνουμε λίγο το τοπίο δίνοντας μια περιγραφή του τι ακριβώς συμβαίνει κατά την διάρκεια αυτής της μικροεπεμβατικής διαδικασίας. Πρώτο βήμα στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής είναι η επίτευξη τοπικής αναισθησίας στην προβλεπόμενη περιοχή. Έπειτα, με την βοήθεια της μεθόδου γνωστής ως “ακτινοσκοπική καθοδήγηση” τοποθετείται μία οπτική ίνα μέσα στο δίσκο που πάσχει. Στο σημείο αυτό, στοχεύουμε το προβληματικό τμήμα του μεσοσπονδύλιου δίσκου με την ενέργεια του laser που εξέρχεται από την άκρη της οπτικής ίνας. Έτσι, προκαλούμε την εξάχνωση του προβληματικού τμήματος του δίσκου και επιτυγχάνεται η μείωση της συνολικής πίεσης που ασκείται στο νεύρο.

Διαδερμική laser‘δισκεκτομή’

Με την βοήθεια της τεχνικής αυτής ο ασθενής, χωρίς την ανάγκη για γενική αναισθησία  μπορεί να απαλλαγεί από τα συμπτώματά που τον καταπονούν. Αποφεύγεται έτσι ένα μεγάλου εύρους χειρουργείο στην σπονδυλική στήλη του ασθενούς, και ο ίδιος αποφεύγει τα οτιδήποτε συνοδεύει συνήθως ένα τέτοιας φύσεως χειρουργείο, όπως η αναγκαιότητα παραμονής στο νοσοκομείο ή την κλινική για νοσηλεία και παρακολούθηση τις ημέρες που ακολουθούν. 

 

Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ενδείξεις πριν την λήψη της τελικής απόφασης για να προχωρήσουν ιατρός και ασθενής στην παρέμβαση αυτή. Ο κάθε ασθενής είναι διαφορετικός και η θεραπευτική διαδικασία θα πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες του, όπως αυτές ταυτοποιούνται από έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό.

Στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δισκοκήλη και την θεραπεία της στην Θεσσαλονίκη, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.