Ευθύμιος
Σαμολαδάς

Textbox Section
Στοιχεία επικοινωνίας

2310238444

  rachis@rachis.gr

   

Χειρουργός Ορθοπαιδικός

 

O Δρ. Ε. Σαμολαδάς είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός με μετεκπαίδευση, εξειδίκευση και χειρουργική εμπειρία στην Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης και στην Χειρουργική των όγκων του μυοσκελετικού συστήματος. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει μετεκπαιδευτεί και εργαστεί ως έμμισθος Επιμελητής (Registrar) σε μεγάλα πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της Βρετανίας όπως τα Νοσοκομεία Guy’s και St Thomas’ του Λονδίνου (τμήμα σπονδυλικής στήλης ενηλίκων και παίδων και τμήμα Σαρκωμάτων και Όγκων μαλακών μορίων), το Bristol Children’s Hospital (Παιδοορθοπαιδικό τμήμα) καθώς και στο τμήμα Σπονδυλικής Στήλης του Νοσοκομείου Schulthess στην Ζυρίχη της Ελβετίας ως Υπότροφος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος και Μεταπτυχιακού Διπλώματος εξειδίκευσης Ιατρικής Ερευνητικής Τεχνολογίας της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι εκλεγμένο μέλος της Eurospine, της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής καιΤραυματολογίας. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά όπως τα Spine, European Spine Journal, Archives of Orthopaedic and Trauma Surgery, International Orthopaedics, World Journal of Surgical Oncology, Acta Orthopaedica Belgica, Orthopedics και Journal of Orthopaedic Surgery. Έχει εκλεγεί Λέκτορας Ορθοπαιδικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.

Στόχος του είναι η παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών μέσα από την εφαρμογή της τεκμηριωμένης ιατρικής (evidence based practice medicine).

 
Εκπάιδευση

   Ιατρική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

    Ιατρική Σχολή, Bristol University, UK. Υποτροφία Erasmus

    Bristol Children’s Hospital, UK (παιδοορθοπαιδική)

Εξειδίκευση

    Guy’s & St Thomas’ Hospitals. London, UK (έμμισθη θέση, Sn.Cl. Fellow)

    Schutless Clinic, Zurich, Switzerland (υποτροφία ΕΕΧΟΤ)

    Bordeaux University Hospital, France

Συνεργασίες

    Αξιολογητής στο περιοδικό Hippokratia, European Spine Journal και Mc Master evidence based

    Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (2004)

    Εκπαιδευτής στο πρόγραμμα Eurospine Diploma & AO Spine