Θεραπείες


ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΧΥΣΕΙΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ

Με την έγχυση ειδικού διαλείμματος φαρμάκων στην σπονδυλική στήλη μπορούμε χωρίς αναισθησία και χωρίς νοσηλεία του ασθενή να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά έντονα συμπτώματα όπως η ισχιαλγία από κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου.

Facet blocks

Τα facets είναι οι μικρές αρθρώσεις της σπονδυλικής στήλης που ενώνουν δύο γειτονικούς σπονδύλους. Όπως όλες οι αρθρώσεις του σώματός μας, έτσι και αυτές μπορούν να προσβληθούν από εκφυλιστική αρθρίτιδα και να προκαλούν πόνο- οσφυαλγία.

Διήθηση των αρθρώσεων αυτών και των νεύρων τους με ειδικά διαλύματα μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και επιστροφή στην καθημερινότητα.

Οι εγχύσεις αυτές γίνονται στο χειρουργείο υπό ακτινοσκοπικό έλεγχο για την ακριβή καθοδήγηση του φαρμάκου και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα. Δε χρειάζεται νοσηλεία και η παραμονή στην κλινική είναι λίγες ώρες.

Selective Nerve root blocks

Σε περίπτωση πόνου που οφείλεται σε μία συγκεκριμένη νευρική ρίζα μέσα στη σπονδυλική στήλη, μπορούμε να χορηγήσουμε φάρμακο με ειδική καθοδήγηση υπό ακτινοσκόπηση ακριβώς στην περιοχή του προβλήματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε το ταχύτερο και μέγιστο αποτέλεσμα του φαρμάκου και άρα άμεση ανακούφιση από τον πόνο.

Με τη χρήση σκιαστικού μπορούμε να δούμε ακριβώς πού θα χορηγήσουμε το φάρμακο εξασφαλίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση στην πάσχουσα περιοχή.

Caudal epidural Injections

Σε περιπτώσεις που περισσότερα από ένα νεύρα πάσχουν στη σπονδυλική στήλη, έχουμε τη δυνατότητα να χορηγήσουμε φάρμακα στον επισκληρίδιο χώρο με σκοπό την καταστολή της φλεγμονώδους διαδικασίας που δημιουργεί τον πόνο. Ειδικά σε ασθενείς με συνοδά προβλήματα υγείας που δεν μπορούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση- οι εγχύσεις αυτές είναι πολύ καλές λύσεις για την αντιμετώπιση του πόνου και τη διατήρηση της κινητικότητάς τους στην καθημερινότητά τους.

Facet and SI ablation

Με μία ελάχιστη τομή δέρματος κάτω από 1 εκατοστό εισάγουμε ένα ηλεκτρόδιο στο σημείο που καταλήγουν οι νευρικές απολήξεις των αρθρώσεων που πονάνε. Αυξάνοντας τη θερμοκρασία στην περιοχή αυτή ουσιαστικά καταστρέφουμε αυτές τις νευρικές απολήξεις και έτσι μειώνεται η αίσθηση του πόνου.